Pages

Tuesday, April 10, 2012

Lemas


bukan tajuk berita utama ye.. bukan juga kejadian ngeri.....jangan salah sangka ye...

Lemas - dari pelbagai bentuk keadaan dan situasi, perkataan ini bole di guna pakai...utk adik adik yang masih bersekolah...sila rujuk kamus dewan bahasa dan pustaka....

"Lemas tol aku nengok kan si anu tu, baju dah macam sarung nangka" ..ye kengkawan kita pernah dengar ayat ni...di tuturkan oleh seorang makcik.... tapi ikut logik...patutnya si anu yang rasa lemas kan kan kan...makcik tu pula yang lemas....jadi mana lojiknya? ok ada konpius di situ


"Kau tak lemas ke duduk dalam bilik camni? tingkap tak bukak..aku lemas tau" - dari seorang kawan ke seorang kawan.... explanation?



"cuba ko duduk diam sikit along, lemas mak tengok ko terkinja kinja nih" ... dari mata bole effect lemas ek....hebat le... wakakaka

jadi appa motif tajuk kita hari ni?....takde....

Dah dekat sejam menung depan laptop, tapi tak tau nak tulis apa.... kepala otak dah lemas.... mata pun dah lemau.....

Monday, April 9, 2012

Hebat sangat dah ker?

lately ni...i tak drive gi keje...en suami masih bercuti panjang...jadi naik motor je la...cepat mudah dan menjimatkan.... jem teruk camne pun wa tak heran der..... naik motor bole menyelit... best sangat bila laju je bergerak..sambil yang lain beratur...hua hua hua hua......... *gelak jahat*

OK tak baik.

i tabik spring ar pada mereka yang sanggup berbaris di highway dengan bergayanya... sebab sejak jadi pembonceng ni.... pepagi naik highway..mesti hati panas ..... laluan motosikal pun...motokar nak lalu...oh yeah....ayah saya selalu sebut kereta tu motokar..sangat kool okeh bila dengar dia sebut..ngeh ngeh peace ayah......

Dua hari lepas kot...kat highway exit Damansara... satu kereta comelllll sangattt..blok laluan sikal (nak potong jalan ar per lagi)...Kita ni dah le laju...tetiba dia mencondong nak masuk...fuh...brek mengejut ar....pastu..kita pun hon le kan...nak bgtau dia dah blok jalan....nak tau dia buat per? eeee...geram tau!

Jap buat kopi................................................................................................................................

Dia hon kita balik sambil buat muka "WTF" dia...... mboi mboi.... rasa dahhebat sangat le ko naik keta ek.... kita yang naik motor ni tak setaraf ke nak hon dia...... setakat viva je pun nak diva ngan kita........

Sib baik la angin kita ok masa tu...kalo tak...kita dah panjangkan scene berbalas hon tu... tapi bila kita fikir balik..... not worth it la...layan kaki sengal camtu....attitude kurang......

banyak sebenarnya kita jumpa jenis manusia yg kurang pandai bergaul dengan orang ni...nanti kita cuba cerita ye......

Sekarang ni kita nak tengok TV ..pastu tido...esok kita ada something big....hehehe..rahsia dulu ye....

Till then.......


bye bye...

Thursday, April 5, 2012

banyak hal sangat

pening pun ada..penat pun ada..... dan kadang kadang rasa blank sangat ...... macam ni la bila dah terlalu banyak sangat perkara yang memerlukan perhatian dalam satu masa.....

Mana nak mula pun tak tahu lah.....

Lately...banyak perkara yang memerlukan saya berfikir dan menilai erti kehidupan.... rasa berat juga nih...entah la.....setiap hari rasa waktu sangat singkat...sampai nak rehat pun rasa tak cukup masa.....

Orang kata..kalau banyak sangat benda dalam satu masa...kita buat list.... baru senang nak settlekan...buat yang mana penting dulu.....

Tapi nak list kan pun saya tak reti..... mungkin sebab benda benda ni effect semangat saya kot....tu yang jadi slo mo je otak ni....idea manyak..tapi terperam je dulu.... haish

apa pun.... saya nak mulakan dengan satu pengumuman...
ehem ehem.... saya dah capai salah satu impian saya...

I'm now officially a LAPTOP owner..yippeeee...

Alhamdullilah.. syukur pada Allah atas hadiah ini......

Monday, April 2, 2012