Pages

Tuesday, August 20, 2013

Semua masalah ada jalan keluar

Kadang kadang...kita rasa macam dah dead end dah masalah kita...... Tapi bila kita buka dan minta pandangan teman teman rapat dan keluarga.... ada penyelesaian nya..... Alhamdullilah....satu jalan terbuka...moga ini merupakan yang terbaik.... La haw la wala ku wata illa billah hil a'zim

Sunday, August 18, 2013

Dugaan....

Kebiasaannya.... pepagi raya tu dalam pukul 2 3 pagi baru bergerak balik kampung.... jalan tak jem....sejuk.....kira ok la.... ngam ngam sampai kampung time subuh... Tapi kali ni....mencabar minda dan emosi sungguh ...bila kesayanganku si RedTurtle meragam di highway Lanchang..... Huhuhu actually... 2 3 hari sebelum raya dah start bunyi bunyi dah....tapi tak la kuat.....bawak gi mekanik... sentuh sikit sikit ok dah... tapi pagi raya tu..memang kemuncak la....tetiba je dia punya bunyi macam motorbot ko....huhuhuh...nak masuk gear dah tak bole.... Berpeluh gak la... tapi En hubby rilek berenti tepi.... start balik....masuk gear....sampai gear 3 je bole..... lenjan jugak la sampai temerloh..... Sampai sana - beraya dulu....... makan apa yg patut...borak borak...buat kecoh lebih kurang.... pastu tukar keta ayah....ngeeee nasib baik la ayah ada keta lebih...... Beraya tetap diteruskan..... Semoga RedTurtle cepat sembuh... masih lagi di Temerloh ni....huhuhuhuh

Tuesday, August 6, 2013

Pejam Celik

Pejam celik...dah masuk 8 bulan tak update...hehehehihihhuhuh....uish...bukan apa... bila dah mengidap penyakit M ni... segala gala nya mati....nak pulak sekarang ni mabuk mabuk...lagi la.... dalam pada tengah menaip ni pun rasa pening pening lalat je..... penangan mabuk mengandung nih.....hanya pada yang pernah mengalami nye aje yang tau.... Bila hormon imbalance... segala gala nye meresahkan....tekak..hidung perut kepala...huyaii.... Esok nak raya... apa nak bedal??? miahahahaha...... Larat ke nak beraya? Larat ke nak makan makan? Larat ke nak bergambor? Larat tak larat pun...esok tetap raya......